RPG
Napisano 03 April 2009 - 18:28
Witam!
Szukam gry podobnej do Cyrodiil. Czyli prawdziwego RPG'a na PC. Pewnie niektórzy pomyślą, że Cyrodiil wystarczy, ale ja siedzę w tej grze 30min dziennie, a potrzebuję jakoś wypełnić czas :]. Czy moglibyście mi polecić jakiegoś dobrego RPG'a?
Szukam gry podobnej do Cyrodiil. Czyli prawdziwego RPG'a na PC. Pewnie niektórzy pomyślą, że Cyrodiil wystarczy, ale ja siedzę w tej grze 30min dziennie, a potrzebuję jakoś wypełnić czas :]. Czy moglibyście mi polecić jakiegoś dobrego RPG'a?
Napisano 03 April 2009 - 19:26
Nah. Prawdziwy RPG to taki papierowy ;] A prawdziwy cRPG (czyli, chcąc nie chcąc RPG na komputer) to Fallouty, Arcanum, Planescape, Baldur's Gate choćby.
Chyba, że masz na myśli względnie precyzyjne przeniesienie idei klasycznego RPG na internet jakim są PBFy i Vallherówki.
Poza Cyr - Bruinena, Faerun, Cerelain i pewnie sporo innych ale te kojarzę ;P
Może napisz która z interpretacji twojego posta jest ok ;>
Chyba, że masz na myśli względnie precyzyjne przeniesienie idei klasycznego RPG na internet jakim są PBFy i Vallherówki.
Poza Cyr - Bruinena, Faerun, Cerelain i pewnie sporo innych ale te kojarzę ;P
Może napisz która z interpretacji twojego posta jest ok ;>
Napisano 04 April 2009 - 15:46
Użytkownik Casavir dnia Apr 4 2009, 08:49 napisał
Nie nudzi tylko ja mam w dzień trochę więcej czasu niż te 30min w Cyr.
Boś się mechaniką zajął! Błąd! Sesje zacznij pisać. Zaraz się robi ciekawiej (znaczy: dopiero wtedy robi się ciekawie ^^ ).
A jeśli chodzi o gierki... Wiedźmin. Dobry, polski i do tego sapkowy.
Napisano 05 April 2009 - 12:08
Użytkownik Casavir dnia Apr 3 2009, 18:28 napisał
Witam!
Nie ma czegoś takiego ja prawdziwy RPG na PC. Dlaczego? Przerzucenie papierkowego rpga na pc wymaga sporo przepisywania i chęci (chyba, że każdy zna zasady, wtedy potrzebujesz tylko skryptu na rzut kostką). Może gdzieś znajdziesz gotowy projekt. ;>
EDIT: poza tym wydaje mi się, że Cyrodiil mechaniczne jest cRPGiem, a sesjowanie dopiero jest chyba RPGiem :P
Użytkownik Spiochu edytował ten post 05 April 2009 - 12:10

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry